Alla inlägg under juli 2009

Av Sara - 14 juli 2009 22:04


Idag har det varit full fart. Jag guidade, fick en lärling och var nere i Bryggeriet. Jag känner mig lite skör, som att minsta obalans får mig att gråta. Det krävs en riktig ansträgning att ställa sig framför en grupp och leverera. Tur att man tycker om teater.


Blev uppringd tre minuter innan guidningen började och fick frågan om jag kunde ta emot en tjej som skulle lära sig att guida. Vad ska man svara på det? Nej? Blev irriterad och var nog inte jätte gullig mot henne till en början. Det var ju inte hennes fel så jag skärpte mig och försökte få henne att känna sig väl till mods. Guidningen gick bra men den var inte gjuten. (tack Ulrika som alltid är så positiv och omtänksam)


Vi pratade efteråt och det visade sig att hon varit utbränd i 10 år. Då kände jag mig lite sänkt och rädd. Hur ska jag orka något sådant? Mitt perspektiv är fram till jul, då hoppas jag att det börjar vända.


F var duktig och gjorde frukost åt sin sovande pappa och sig själv idag. R får med. som gör att han blir lite zombieaktig. Det blir svårt att gå upp. Alla sov när när jag gick i morse. Det var fint väder så barnen var och badade med mamma idag.


Kram Sara

Av Sara - 13 juli 2009 22:58

Idag skulle vi ner till Bryggeriet. När vi kom ut märkte jag att min cykel var borta. Jag brukar nästan aldrig låsa den här hemma så jag blev livrädd att någon tagit den. Det tog en stund innan jag kom ihåg att jag har den hos mamma. Puh! Jag har en viss förmåga att ställa cykeln på olika ställen och sedan glömma var. Slarvigt men tur att jag bor på ett litet ställe annars skulle den vara borta för gott.


Det blev så att killarna cyklade och jag gick med mammas hund Indra. När vi kom ner så var hela området stängt. Det är måndag och ledig dag på bryggeriet men vi öppnade portarna och satte igång. Det visade sig att Barbro hade sålt en av mina mobiler som också kallas oro. Hurra!! Första saken som blivit såld. Jag var lite orolig för att priset var för högt för att någon skulle vilja köpa men det består av ca 7 h arbete så jag ska inte be om ursäkt för att jag tar betalt.


Vi hade trevligt tillsammans och barnen satte igång och gjorde drakar, smycken och hus av lera. Mamma kom och hämtade hunden och F. M åkte till biblioteket för att läsa. Det är det bästa han vet. Jag var kvar i några timmar och fick fler besök.


Vi träffades igen på Strandstugen och fikade. Vi fick te i tekanna eller varmt vatten i tekannan och tepåsar på sidan om. Det får mig alltid att fundera på vår tekultur i Sverige. Jag älskar te och jag vill ha mitt te bryggt i tekanna och gärna något gott svart, vitt eller grönt te. Helst inte smaksatt påste. Det verkar vara helt omöjligt att få när man ska fika ute. Jag och Helene har upptäckt att man ska gå till stans pizzeria och be om te efter maten. Då blir personalen förvånad, att man frågar om te och inte kaffe och man får smaka på personalens te. Det brukar vara gott.


Nu tänker jag gå och lägga mig för jag ska guida en busslass imorgon. Stadsvandring, vilket var ett år sedan sist.

Kram och god natt/ Sara

Av Sara - 12 juli 2009 22:28

Idag tänkte jag städa men det är så stökigt att jag inte vet var jag ska börja. Det blev köket och där blir man aldrig klar. M:s kompisar var här och lekte. Det går vilt till och ofta är det lekar som slutar i gråt. Hur gör man? Det är svårt när de blir lite äldre för de vill inte att man är med eller att man styr lekarna. Ska försöka komma på ngt bra.


F hade en ny kompis över igår. De träffades vid badet förra veckan och det var lustigt hur mycket som var lika. De har samma namn, båda är 5, vi mammor har samma namn, papporna börjar på samma bokstav, efternamnet likaså, telefon nr nästan detsamma och så bor de bara en gata bort. Märkligt eller hur? F var väldigt glad att ha en kompis här.


Nu har jag tänkt att ta mig an vardagsrummet. Får se om jag orkar.......

 Kram Sara

Av Sara - 12 juli 2009 01:19

Nu är jag hemma igen. Blöt, trött och tillfreds. Det har varit håll igång hela dagen. Mycket musik och en del jobb. Det kom tyvärr inte lika många som förra året men det är inte så konstigt för regnet vällde ner och det var en kompakt grå himmel.


Den flygande bokrullen var en av de sista banden som spelade och det var underbart. Musiken är så medryckande och bandet går helt upp i sin musik så det blev höjdpukten på hela dagen. Jag tror att alla blev imponerade. Underbart!


Av Sara - 11 juli 2009 15:58

Jag är hemma för att byta till torra kläder. Direkt från Parkfesten. Här kommer en bild på mannen som gav oss älgar som demonstrerar.

Av Sara - 11 juli 2009 11:23

Det regnar och jag ska snart ut och jobba på Parkfesten. Igår fick jag tok migrän. Det gjorde så ont att jag grät och minsta lilla ljud eller ljus fick mig att må illa. Det var länge sedan jag var så dålig. En stor del av dagen gick åt till att vila. Det är så tråkigt.


Nu måste jag iväg men jag återkommer med bilder. Titta in på vad som händer på: 

www.parkfesten.se

Av Sara - 10 juli 2009 11:59

Idag är jag inte på humör. Självföraktet knackar på och jag har inte sagt välkommen in så jag tänker stänga dörren och göra något helt annat.


Kram Sara

Av Sara - 9 juli 2009 22:53

Idag ringde Per och väckte oss. Det blev helt upp och ner av allt. Hans arbetsgivare var upprörd och skällde ut honom. Då sa han upp sig, vilket var bra gjort för han har inte gjort något fel. Sedan ringde hans mamma och skällde på honom för hans arbetsgivare hade ringt henne och varit arg. Det var inte lätt att vara Per idag. Artikeln är inte ens publicerad och ändå är det upprört.


Jag måste åka hem i morgon för jag har glömt min mobil hemma och nu har jag varit utan den i fyra dagar. Undrar om det är någon som har ringt?


Jag har tänkt på det där med pengar idag. Alla har så olika inställning till pengar. Det jag tycker är mycket kan för någon annan vara växelpengar. Man pratar sällan om siffror utan mer om behovet av pengar. Så nu kommer jag att vika ut vår ekonomi i siffror.

  

När jag började på textilmuseet för 9 år sedan fick jag ut ca 7000 efter skatt. Då jobbade jag 50% och hade en dålig lön. Jag var låginkomstagare. Det identifierade jag mig aldrig som utan jag tog det som en utmaning att klara mig med lite pengar men ändå göra roliga saker.


Nu var det tänkt att vi skulle leva på R:s lön men eftersom att han blev sjuk så lever vi på hans sjukpenning. Jag har tur och kan jobba extra med brorsan men det känns konstigt att få betalt. Den här månaden fick R 12.500 kr. Jag fick 2.000kr och 5.000kr tillbaka på skatten. Jag känner mig rik och tänker att det ändå är märkligt hur allt löser sig på något vis.


Jag var så rädd att jag tagit ett dåligt beslut när jag tackade nej till jobb i sommar. Det har gjort ont i magen för att vi kanske inte skulle ha några pengar men nu är jag glad att jag var så klok. Det hade aldrig funkat om jag varit borta hela dagarna. Vi behöver varandra och det är viktigare än allt annat. Jag ser det som en utmaning att fortfarande kunna göra roliga saker så om ni vet något billigt boende i Göteborg tipsa mig! Jag ska ta med mig M på egen semester. Kram Sara

Ovido - Quiz & Flashcards