Alla inlägg under juli 2009

Av Sara - 22 juli 2009 22:26

Tack för all kärlek som ni ger, det värmer mitt hjärta!

Johanna, vi kommer gärna och sover över hos er. Jag hör av mig så kan vi se när det passar.


Idag har jag varit i Pershyttan och guidat. Det blev en full grupp i gruvan, 29 st. Det är ganska svårt med sådana stora grupper i gruvan för man har inte möjlighet att få kontakt med alla i gruppen. Idag var det barn, vuxna, tyskar, danskar, svenskar, stöddiga tonåringar och döva med tolk i gruppen. Förflyttningar tar längre tid och det gäller att tänka på att alla i gruppen får något som intresserar. Inte helt lätt men det är bra att göra sådana pass för man lär sig mycket. Hyttan hade bara 4 besökare men det blev en väldigt personlig guidning och de tycker jag om.


Det är alltid roligt att komma upp till Pershyttan. Ulrika och My har gjort så mycket fint där. Idag var Ulrika ledig så henne saknade jag men hade nöjet att prata med My. Jag kom på mig efteråt att jag nog är lite dålig på att säga hur duktiga de är. Det är roligt och sorgligt på samma gång att vara där uppe. Jag älskar verkligen PH men efter att ha sett avigsidorna med att arbeta på museet så kommer de känslorna fram ibland. Man är med men ändå inte. Det känslorna kommer nog att lägga sig när nya sköna känslor uppstår, fram med dom.


Jag skulle ner till bryggeriet på kvällen men jag var så trött så jag kom inte ur soffan. Mamma var och badade med F i dag och M sov över hos sin bästa kompis. Mamma var så rar när hon såg mitt vegetativa tillstånd. Hon handlade och gav mig en otroligt god ostbricka från Bredsjö ost och röd vin. http://www.bredsjobla.se/  Vilken tur att har jag har en sån omtänksam mamma.


Nu när F äntligen har lagt sig i sin egna säng så ska jag också krypa ner i min. Kram och god natt/ Sara

Av Sara - 21 juli 2009 20:57

Idag har vi städat nästan hela dagen. R orkade vara med och städa i två timmar så det var jätte bra. Sedan rasade han ihop och behövde vila och till kvällen har han fått feber. Små steg måste man ta.......


Jag har tänkt lite på det här med att blogga. Det är lite svårt med anonymiteten för jag vet ju aldrig vem som läser. När det gäller mina vänner så kan det bli lite konstigt när jag inte vet om man läst eller inte. Jag kanske sitter som en papegoja och upprepar saker som jag skrivit på bloggen, vad tråkigt det måste vara för den som lyssnar. Hur är etiketten på bloggen? Man skriver ju om känsliga saker men ändå vill man inte vara för privat för alla kan ju läsa. Jag har aldrig skrivit dagbok så det här är en ny upplevelse för mig. Jag är verkligen glad att ni kan ta del av mitt liv och hoppas att jag klarar konsten att skriva personligt men inte utlämnande.


Imorgon ska jag i väg och guida igen och jag måste börja planera hur resten av sommaren ska se ut. Jag vill hinna med och göra något kul med barnen innan sommaren är slut.


 Här kommer en bild av mig eller en del av mig

Kram Sara

Av Sara - 20 juli 2009 18:58

Idag tänker jag tacka allt som känns viktigt just nu


Jag är tacksam för att R har en fast anställning

Jag är tacksam att R har bra kontakt med sjukvården och försäkringskassan

Jag är tacksam att jag har kärleksfulla vänner

Jag är tacksam för att jag har humor

Jag är tacksam för att mina barn finns

Jag är tacksam för att jag har en familj som finns där för mig

Jag är tacksam för långa samtal och uppmuntrande ord

Jag är tacksam för kärlek

Jag är tacksam för att jag har tid att vila

Jag är tacksam för att det får vara stökigt och oordnat hemma

Jag är tacksam för att jag kan vara hemma

Jag är tacksam för allt tålamod

Jag är tacksam för att jag inte saknar pengar

Jag är tacksam för livet


Tack för att du läser det här och kram/ Sara

Av Sara - 20 juli 2009 12:06

Igår hann jag inte skriva något för jag hade långa härliga samtal med Heléne och sedan med AE långt in på morgonen. Vi pratade i fem timmar om allt medans hennes son låg vid bröstet och sov och min låg ihop rullad i soffan och sov. Vilken tur att det finns telefoner när man bor långt borta från varandra.


Vi satt länge och fikade, pratade och sedan gick jag på toan och efter det åkte vi i väg. När vi var på andra sidan sjön och skulle betala på loppisen kom jag på att vi glömt betala fikat. Pinsamt! Har aldrig hänt förut så det var bara att gå dit i dag och betala.


Tack för att du kom ihåg min namnsdag och gratta de dina under fruntimmersveckan Ulrika.

 Kram Sara


Av Sara - 18 juli 2009 22:14

Jag hoppade upp i morse och tänkte avsluta min målning av dörren. Jag hade lite bråttom för jag skulle i väg och guida men måla några sidor av dörren borde jag hinna med. Jag hade satt på mig en klänning för att spara tid och så satte jag igång.Eftersom färgen stått en stund ska man blanda runt den men jag hittade inget att blanda med så jag tog ett stadigt tag och skakade burken väl. Det brukar funka bra när locket sitter ordentligt på men det gjorde det inte den här gången.


Plask.....Som ni ser på bilden hamnade en stor del av färgen på golvet och över mina händer. Tack och lov fick jag inte en droppe på min klännning eller på tapeten, matten ska vi ändå byta så det gjorde inte så mycket. Jag ska försöka göra en sak i taget men det är inte lätt att komma ihåg.


Tack för alla kommentarer, det är jätte gulligt att ni skriver och att ni läser. Tack och kram/ Sara

Av Sara - 17 juli 2009 21:51

Dagen började med att jag fick en kram av R. Det var längesedan så jag blev förvånad. R föreslog att vi skulle åka till Örebro. Det var ännu mer omtumlande.


När vi var i en affär höll jag på att svimma. Kroppen liksom bara domnade bort och jag var yr men efter lite dricka  blev det bättre. Jag tror att det beror på att jag är spänd i nacken.


När vi kom hem kände jag för att börja ta tag i saker här hemma så jag målade ytterdörren. Den blir röd på insidan också. Det sköna med att stå och måla var att höra R skratta. Han och barnen tittade på film tillsammans och den var rolig. Vad skönt det är att höra skratt. Det lyfter så mycket i livet.


Kram Sara

Av Sara - 16 juli 2009 21:12

Idag var vi hos tandläkaren. Hon sa att i bästa fall växer tänderna fast igen annars får man dra ut dom och då får F gå med glugg i något år. Hoppsan!


Det är viktigt att F inte rör tänderna eller äter något hårt under de närmsta fem dagarna. Ordinationen blev mosade bananer, mosad potatis och glass. Inte illa tyckte F och ville ha glass.


F var jätte duktig hos tandläkaren men det kan ta upp till tre veckor innan tänderna sitter fast.Idag har vi gjort vårt yttersta för att han inte ska slå i tänderna men det är inte lätt för honom att inte balansera, hopppa och göra andra vilda lekar. Det blir nog bättre om några dagar.


Vi gick till en butik för att köpa lite saker till barnen och när F stog i kassan sa kassörskan: -Hej F! Hur gick det med tänderna? Oj, vad saker sprider sig fort tänkte jag, hur kan hon veta det? Det visade sig att det var F:s kompis mamma så äntligen kunde jag säga -Hej Sara!


Kram Sara

Av Sara - 15 juli 2009 21:27
lösa tänder

Idag tog jag mig upp till Pershyttan trots att jag helst ville vara hemma. Jag hade två guidningar som jag skulle göra. Gruvan och hyttan. Väl uppe var det härligt att se Ulrika där. Hon är så söt och fin. De har jobbat hårt i Våghuset och allt ser så bra ut.


Jag fick med mig 11 vuxna och 7 barn till gruvan och konstigt nog så blev det en bra guidning. Senare satt jag och hoppades att jag skulle slippa göra hyttan. Jag var rädd att behöva prata på engelska för det var så länge sedan. Precis vid kl.3 kom fyra tyskar och ville ha visningen. Neej, tänkte jag. Jag snackade på och fick bra frågor så det gick också bra, konstigt nog.


Jag blev tvungen att kila förbi Bryggeriet för det var mycket folk där. Det är musik på onsdagar och vi håller öppet. R ringde och berättade att F hade trillat med sparkcykeln. Hans två framtänder var lösa så imorgon ska vi åka till tandläkaren.


Kram Sara

Ovido - Quiz & Flashcards