Alla inlägg under augusti 2009

Av Sara - 23 augusti 2009 21:20

Vi åkte ut till Rs föräldrar i dag. De bor ute på landet vid en sjö. Vi har kollat på hönsen, grisarna, katterna, hunden och en liten liten groda.


Kram Sara

Av Sara - 23 augusti 2009 10:27

Det blev sent i går. Morgonen sov vi bort och kvällen blev sen. Jag och F cyklade till mamma och sedan gick vi till Noras bästa loppis Gåvan. Jag var på jakt efter en stor gjutgärnsgryta. Det blev ingen gryta men lite andra saker istället. F fyndade ett spel för 1kr så han var mycket nöjd.


Jag var seg men mamma bjöd oss på glass på hennes balkong. Sedan behövde hon lite hjälp med andra saker som nytt överdrag till soffan, nya gardiner. Det ledde till att tavlor behövdes bytas och innan jag visste ordet av var klockan tio i nio. Jag och F fick rusa till affären för att det skulle blir något lördagsgodis.


Idag har jag en lång lista på vad jag skulle behöva göra men jag misstänker att det blir väldigt lite som jag kommer att pricka av i dag. Vi ska i väg och ge Rs pappa sin födelsedagspresent. Det tar nog hela dagen.


Kram Sara

Av Sara - 21 augusti 2009 21:52

Gud vad jag är trött! Kom i säng allt för sent igår och skulle upp tidigt idag. Gäsp! Dagen har jag ägnat åt att lägga golv i hallen. Jag vill snart bli klar men det tar sådan tid och nu är det nästan bara finpillet kvar. I morgon hoppas jag på att bli klar.


Jag har guidat en grupp i hyttan idag och det blev väldigt bra men nu vill jag inte prata något mer. Jag är trött i mitt huvud.


Fick en massa beröm för mitt framförande på Siggebo i onsdags. Det värmer och sporrar mig att förtsätta. Nu har jag beställt visitkort så att jag inte kan gömma mig i kulisserna.


God natt/ Sara

Av Sara - 20 augusti 2009 23:37

Oj lovade visst att skriva mer ikväll men jag vet inte om jag orkar. Jag har varit igång hela dagen och glömt att äta såklart. Ska ta en ordentlig nattmacka innan jag går och lägger mig.


Det har varit guidning i dag på Göthlinska. Sällskapet var 35 min försenat så det var bara att vänta. Sedan cyklade jag ner till bryggeriet för jag har inte varit där på en evighet. Det blev mer socialiseringar så nu känner jag att jag är ganska trött på att höra min egna röst.


Jag plockade ut mina första skröjade föremål från ugnen och nu gäller det bara att bestämma med eller uten glasyr. Får se hur det blir. Undrar om man kan svartbränna i en klotgrill?


Tack för alla uppmuntrande ord som ni skriver, Jag läser och blir glad!

Kram Sara

Av Sara - 20 augusti 2009 10:52

Ligger här i sängen med min dator i knät och R sovande brevid mig. Just nu känns allt så bra. I går var en härlig dag. Jag väckte M med frukost på sängen för det var hans namnsdag. Det var första dagen i skolan som fyraklassare och han var fast besluten att gå till skolan själv. Oj vad han har blivit stor. F cyklade på den stora cykeln till dagis och plötsligt är han bland de största på dagis. Det är svårt att hänga med men samtidigt roligt att det händer saker hela tiden.


Jag ägnade resten av dagen till förberedelser inför framträdandet på Siggebo. Det gäller att nöta in historierna och förbereda sig på det oväntade. Fjärilarna började flyga omkring i magen och alla tankar som om man är tillräckligt bra, kommer folk att uppskatta det man berättar, vilka är det som kommer, kommer jag att komma ihåg det jag ska säga. Det är alltid mycket som snurrar runt i huvudet.


R kändes som om att livet var lite lättare. Han var trött men orkade laga mat och skratta med barnen. Då blir jag så glad för jag älskar att se glimtar av den människa som finns när inte sjukdomen tar över. Bara det att känna hans huvud på min axel fyller mitt hjärta med sån glädje.


Uppträdandet på Siggebo gick bra. Eje var så rar och kom och hämtade mig. Vi fixade med belysningen men det hann aldrig bli så mörkt som förra gången. Det var en grupp bestående av endast kvinnor. Man vet aldrig hur det ska gå när man börjar så det gäller att övertyga.


Oj klockan har blivit mycket, jag ska iväg och guida, har jätte bråttom. Skriver mer ikväll.

 Kram Sara



Av Sara - 18 augusti 2009 22:36

Gäsp, sitter här och ska sammanfatta dagen. Brorsan sitter brevid och kollar sporten. Imorgon drar vardagen igång igen, skolan börjar så nu ska vi vänja oss vid att gå upp på morgonen.


I morse skulle jag ringa ett telefonsamtal som jag hade bävat inför. Jag hade inte fixat något runt mina berättelser i Siggebo och jag hade lite dåligt samvete för det. Jag ringde Eje och det var så rart att jag blev helt tårögd. Allt är fixat så jag behöver bara dyka upp och framföra mitt. Jag får skjuts, betalt, ljuset är fixat, det kommer folk. Jag behöver bara koncentrera mig på mitt. Visst är det fantastiskt! Jag blev så glad och rörd. Jag som varit så orolig att jag inte ska orka framföra något fick ny glöd.


Nu måste jag hoppa i säng så....

kram Sara

Av Sara - 17 augusti 2009 22:06

Är precis hemkommen till kaoset och det känns faktiskt riktigt bra. Vi har haft det underbart skönt hos Johanna och barnen i Göteborg. Det var så kul att träffa Johanna för det har gått allt för lång tid sedan sist. Vi har varit uppe långt in på småtimmarna för att ta igen 5 år. Det blev mycket prat tyckte våra barn.


Vi har hunnit med att ha en heldag på Liseberg, gå på Universeum, åka spårvagn och shoppa. Både jag och M har tagit tillvara på vår resa och nu känns det riktigt bra. Jag är verkligen glad att det här blev av.


Tusen tack Johanna för att vi fick komma hem till er och ta del av era liv. Du känns så stark och jag tycker att du är en otroligt fin människa.


Nu ska jag börja ta reda på allt som inte blivit gjort här hemma men det känns faktiskt riktigt bra. Jag ska verkligen komma ihåg att jag behöver socialt umgänge för att kunna ta tillvara på livet. Det är ju här och nu som är viktigt och man behöver fylla på batterierna med glädje och prat.


kram Sara

Av Sara - 13 augusti 2009 23:00

Har precis kommit hem och får lite ågren över allt som behöver bli gjort. Det är räkningar som ska göras, människor jag bör kontakta, städning, tvätt, fixa golvet i hallen, ordna och organisera papper innan skolan börjar och en massa andra saker som måste fixas. Usch, jag vill bara ha det roligt.


Jag verkligen längtar till känslan av att vara nöjd eller att livet känns roligt utan ovissheten och det svarta som lägger sig som ett täcke över allt här hemma. Skratt vill jag ha och kärlek. Det gäller att försöka ta tillvara på alla tillfällen. Le Sara!


Imorgon åker M och jag till Göteborg för att få lite egen tid tillsammans. Jag hoppas att M känner sig sedd och att vi får det roligt. Vi ska hälsa på Johanna och barnen. Det var en evighet sedan sist.

Kram och god natt/ Sara

Ovido - Quiz & Flashcards