Alla inlägg under november 2009

Av Sara - 23 november 2009 19:45

  

Jag har haft en Måbra dag idag. Det behövdes. Jag känner välbehaget strömma genom kroppen och det känns bra. Avslappnad, dansad och nöjd.


Kram Sara

Av Sara - 23 november 2009 10:44

Jag njuter......

Jag har precis läst klart en bok som jag fick i födelsedagspresent. Jag började läsa i natt och läste klart den nu på morgonen. Det är underbart att läsa och boken var rolig och lättsam. Jag älskar att förflytta mig i tanken, att se andra platser i fantasin. Jag har glömt bort hur viktigt det är för mig att läsa. Det är mitt enda stora begär. Jag behöver inte alkohol, droger, kaffe eller te men jag behöver böcker och ord. Jag ryser av tillfredställelse just nu. Härliga gudomliga böcker ni gör mitt liv sagolikt!


Nu tänker jag fortsätta att njuta av min dag med hjälp av min kropp och mina öron. Musiken ska strömma från högtalarna och jag ska sjunga och dansa så jag blir svettig i pannan och F kiknar av skratt.


Kram Sara

Av Sara - 22 november 2009 22:19

Jag var trött i går. Det blev 11 timmars sömn så i dag har jag varit seg. Vädret har inte varit speciellt upplyftande utan grått och regnigt. Det enda jag har gjort i dag har varit att dammsuga sovrummet och det behövdes men annars har det varit stiltje.


Jag ska sätta mig ner och försöka planera min vecka så jag kommer igång igen annars blir det för många funderingar och det är ju inte bra. Positiva tankar ska jag ge mig själv. I morgon ska jag sätta på musik och börja dansa då kommer nog den här veckan att bli bra.


Kram Sara

Av Sara - 21 november 2009 21:06

Nu har jag skrivit och skrivit. Orden och känslorna rusar. Vi skulle igäntligen ha gått på terapi i fredags men R kände sig inte riktigt bra. Vi kom överrens med teraupeuten att vi inte skulle prata om jobbiga känslor med varandra utan bara i terapin.


Det känns som om jag sitter i en ballong som jag blåser upp. Det är otroligt ansträngande att inte få säga sånt jag tänker på. När orden är ute är känslan det också. Nu vet jag inte hur länge jag måste vänta till nästa tillfälle. Jag kommer nog att explodera innan dess så jag använder mig av min älskade dator och skriver allt jag tänker på. Det är så lustigt för när orden blir skrivna känns tankarna mer förbjudna.


I stället för terapi åkte mamma och jag till Ikea. Det kan väl vara en slags terapi men det är dyrt. Jag handlade för ca 1000kr och när jag kom hem upptäckte jag att det nästan bara var servetter, ljus, godis och plastlådor som jag handlat. Tänk om man själv var lika duktig på att kränga varor.


Mamma och jag handlade kläder till mig och en dator till henne. Vi blev big spenders trots allt men jag fick inte någon större endorfin kick av det. Det är bättre att gå på loppis för då kan man göra riktiga fynd och vara nöjd med det.


Ja, nu tänker jag återgå till min dator och skriva ännu mer. Jag kommer nog att sova gott i natt.


Kram Sara

Av Sara - 20 november 2009 09:33

I går blev det inte som jag tänkt mig. Jag hade planerat att jag skulle vara helt frisk men så var det inte. M har öppet hus i skolan den här veckan och jag hade lovat att följa med. Jag tog med mig F till skolan och vi fick vara med när kulturpedagogerna var där.


Barnen hade kul men jag kände hur jag blev tröttare och tröttare. Jag började känna mig svimfärdig så det var bara att ta F i handen och gå. Han blev arg på mig för han ville fortsätta att gå i skolan. Han hade suttigt med stora ögon alldeles stilla under matten och såg ut som ett riktigt skolbarn. Klart han ville vara kvar.


Det var bra att jag gick hem för jag mådde inte bra. Det var bara att ligga ner och ta det lugnt. Jag fick ställa in  mitt kvällsmöte också men idag ska jag göra nya försök.


Kram Sara

Av Sara - 18 november 2009 23:30

Ja nu tror jag att det börjar vända, första dagen utan konstant värk i kroppen. Jag har sovit nästan hela dagen och orkade till å med laga kvällsmat åt familjen.


Vi har blivit tvugna att byta lampa i köket och har en lågenergilampa i taket nu. Det blir ett otäckt sken så då får vi tända stearinljusen istället. Det blir så mysigt så vi satt i stearinljusets sken och njöt av maten och samtalen. Vad jag har saknat sådana enkla saker som att äta tillsammans.


 R har jobbat konstiga tider och sällan hunnit eller orkat med mat. Jag tycker om mat och gemenskapen. Det är lustigt att man lever tillsammans fast det blir som om man lever ensam.


Rullande arbetstider som det har varit tycker jag är ganska kasst. R har ju haft sitt 6 veckoschema med dagar, helger och kvällar. Det går ju aldrig att få dit rutiner eller det ligger på mig att upprätthålla dem. Man behöver något fast i tillvaron, det blir så mycket lättare då. Det är kanske där det blivit konstigt, att jag har haft ett sätt och R ett annat. Jag har varit dålig på att styra och bara kännt som om att allt ligger på mina axlar. När man vet att allt är ens egna ansvar så är det lätt att styra och bestämma men när man är två hur gör man då? Växlar, har olika områden, pratar igenom allt i minsta detalj? Hur gör du? Ännu en sak som jag behöver fundera mer på.


Kram Sara

Av Sara - 16 november 2009 22:07

Dagen har vi ägnat åt kärleksaktiviteter dvs. vi har legat brevid varandra i sängen, svättats, mått illa och haft ont i kroppen. Man kommer varandra nära när man delar sjukdom.


Vår äldsta son har varit helt underbar och hjälpt oss på alla sätt han kan.Hämtat lillebor på dagis, hämtat tidningen, gjort sina läxor och passat lillebror. Det är nästan lite konstigt att han blivit så stor att han kan hjälpa oss.


Nu vill jag att influensan ska ta slut för jag har en massa saker som jag behöver göra. Det går ju inte att ligga i sängen hela dagarna. Tiden stannar ju inte för det och vi behöver handla maskindiskmedel. Hoppas på en friskare dag i morgon.


Kram Sara

Av Sara - 15 november 2009 12:54

Ont, ont i hela kroppen.

Lite feber och har svårt för att ligga ner.

Går upp och ger barnen frukost.

Skurar toan tills alvedonen börjar verka.

Ligger ner i sängen och ska försöka sova.

Blir glad att allt ordnade sig igår.


Kram Sara

Ovido - Quiz & Flashcards